Om Fuglebjergaard

Straks man kommer ind af porten ligger gårdens køkken.

Vi prøver og udvikler nye opskrifter, og først og fremmest så laver vi skønne produkter til butikken af alt hvad vi dyrker på gården. Vi plukker og høster og får det direkte ind i køkkenet, eftersom det hele modner og vokser til, og der dufter himmelsk i køkkenet hele sæsonen.

Det er en fest i tomat og chilisæsonen, hvor øjnene løber i vand af alle de mange chili, som vi koger til intense chilisaucer, og henkogte chili, og de gloende bjerge af tomater i alle farver, som vi transformerer til Tomatsyltetøj med chili, henkogte tomater, ketchup og relish.

Vi er vilde med at sylte, og alle gårdens jordbær, solbær, ribs, stikkelsbær, blommer, æbler, pærer, rabarber, chili, tomater og krydderurter – og de mere sære ting som mispler, kvæder, japanske vinbær bliver til syltetøj, gele, sirup, saft chutney, relish, kryddersalte, kryddersukker og pickles.

Grøntsager, frugter og urter fra haven laves til fermenterede grøntsager og frugter, som kan købes i butikken og i netbutikken.

Blomsterne fra Lindealleen plukkes og tørres, dette er den mest beroligende urtethe i verden, og en del af blomsterne bruges til at lave saft af, præcis som med gårdens hyldeblomster.

Nogle gange om året nyder vi at bruge køkkenet som Pop up restaurant, Vi serverer en ambitiøs, men uprætentiøs menu til vores gæster, af alt hvad gården byder på i sæsonen, og vi bliver ved til gæsterne ber’ om nåde. Disse aftener er alt efter årstiden kombineret med en rundvisning eller kogedemonstration, og kan bestilles i Netbutikken.

Vi laver også et mylder af madrelaterede arrangementer, kurser og demonstrationer i køkkenet, med f. eks tomater, krydderier og krydderurter, i løbet af sæsonen. Om vinteren afholder vi kogeskoler hvor man i løbet af en eftermiddag kan få et solidt indblik i et særligt emne og en dejlig frokost. Disse arrangementer kan man se, og melde sig til i Netbutikken.

 

Farm to Table Fuglebjerggaard

I køkkenet har vi også gang i en del kulturer som bobler og lever på hver deres særlige vis. Eddikemor til at lave både vores egen æbleeddike af, og til salg, kefirkultur, kombucha, mælkesyrede grøntsager, starterkulturer til pølser og fermenterede grøntsager, som kan transformere sukkerholdige safter til en boblende – og meget sund drik, og surdeje som aldrig har set skyggen af kommercielt gær, lever hver deres liv.

Disse produkter kan købes både i Netbutikken og i gårdbutikken.

I køkkenet laves der frokostpause til gårdens medarbejdere.

En gang om året står køkkenet på den anden ende: til julemarkedet.

Så koger, bager og braser vi til de mange gæster, masser af mad og bagværk, alle er indkaldt til at bage brød og kanelsnegle i tusindvis, og det er årets højdepunkt.

Venlig hilsen 
Camilla Plum