Vinterferien på Fuglebjerggaard

Det er jo stadig rigtig meget vinter, men nogle haveaktiviteter er gode at lave indendørs, mens vi venter på bedre og lunere tider

Gården er åben d. 11 og 18 februar 10-16.00
Gratis workshop for børn begge lørdage i vinterferien, hvor vi bygger insekthoteller sammen med børnene

som de får med hjem, lige til at sætte op udendørs. Insekthoteller har alle de former man kan tænke sig, og er virkelig sjove at lave. Det tager sin tid, hvis de skal blive fine, så giv jer tid, og voksne må også gerne hjælpe til. Insekthotellerne er små huse af alle mulige naturlige materialer, stokke, pinde, træstammer, pap, ler, lerpotter, potteskår, vat, uld, bark mm, som sættes sammen i små kasser som bliver til attraktive levesteder for alle mulige insekter. Insektlivet er jo truet af pesticider, monokulturer, alt for intensiv skovdrift og fordi vi rydder alt for meget op i vores haver. Det er fint at kunne give de små nyttige kræ et sted at bo, lægge æg, og være hjemme hvor vi bor. Alle insekter udfylder en plads i økosystemet, også selv om de ikke lige spiser de insekter der spiser vores planter, så er de nyttige af et mylder af komplicerede biologiske grunde. Man må undgå apartheid i sin have, og hjælpe alle insekterne med et godt levested.

Desuden laver vi papirspotter til at så frø i med børnene,og de kan få hjælp til at så de tomater, sommerblomster og krydderurter som er til at tage med hjem. Det hele er gratis, bortset fra frøene som købes i gårdbutikken.

Vi har også åbent i vores Gårdbutik, og frøpakkeri
hvor man kan få alt til haven, læggekartofler, havehalløj, børneredskaber, mm.

Vi serverer varm kakao, kaffe og the, ostemad, pølsemad og æggemadder i Cafeen.
Man kan besøge dyrene, gæ en tur på gården, eller i skoven, kigge på Erantis og vintergækker og få er dejlig dag ud af det.

Vi ses

Camilla & Co.

Skriv et svar